CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Meny

Vilka är de mest handlade indexen?

Plus500 erbjuder CFD:er för en samling av unika index, baserat på en industris största offentligt handlade företag.

Några av Plus500s mest populära CFD:er för index är:

  • US Tech 100 - En samling av USAs 100 största teknologiföretag, baserat på NASDAQ 100.
  • Germany 40 - Följer de 40 bästa företagen i Tyskland baserat på handelsvolym och marknadsvärde.
  • USA500 - Ett index som följer rörelsen av S&P 500.
  • Cannabis Stock Index - BGCANG följer cannabisindustrins bästa företag.
  • VIX Volatility Index - Baserat på CBDOEs ‘mätare av rädsla’, följer detta index S&P 500 terminskontrakt för att förutspå flyktighet och handlares förtroende.
  • Crypto 10* - Följer och mäter prestationerna av de 10 bästa kryptovalutorna på marknaden, inklusive Bitcoin, Ethereum och fler, enligt vad som rapporteras av BITA Data.

Plus500s unika index

Medan några av de mest populära index inom traditionella marknader följer hela ekonomier, finns det index som följer utvecklingen och rörelserna av en specifik sektor eller industri. Dessa kan vara telekommunikation, teknologi, cannabis, eller till och med kryptovalutor.

Mobiltelefoner och handelsskärmar

Illustrativa priser.

Plus500 erbjuder exklusiva index som är specifika till en viss sektor. Dessa index är sammansatta med hjälp av data i realtid, vilket ger investerare värderingar korrekt upp till en minut.

Dessa inkluderar:

  • Cannabis Stock Index - BGCANG följer cannabisindustrins bästa aktörer.
  • Crypto 10 Index* - Följer och mäter prestationerna av de 10 bästa kryptovalutorna på marknaden, inklusive Bitcoin, Ethereum och fler, rapporterat av BITA Data.
  • Lithium & Battery Index - Följer de 15 bästa amerikanska tillverkarna av lithium och batterimetaller.
  • Real Estate Giants Index - Följer de 30 största offentligt listade fastighetsbolagen i nordamerika.

Förutom handel kan investerare även följa Plus500s unika CFD:er för index för att få ett större perspektiv av en sektors rörelser, samt fluktueringar inom dessa sektorer.

Marknaden innehåller handelsmöjligheter oavsett hur den rör sig. Duktiga investerare använder alla verktyg som är tillgängliga för att förstå marknader och förutstpå framtida trender.

Datorskärm med Real Estate Giants index

Illustrativa priser.

Aktieindex inom finansiella marknader

Aktieindex är en samling av offentligt handlade aktier, vilket tillåter investerare att få en glimt av hela marknaden eller sektorn. Plus500 erbjuder dess handlare möjligheten att handla kontrakt för rörelser av några av de mest populära index som existerar, utan att de behöver köpa den underliggande tillgången.

Det finns några skillnader mellan att handla med traditionella marknader och att handla med hjälp av CFD:er. Inom de traditionella marknaderna blir marknadsfonder regelbundet sammanslagna in i gemensamma fonder. Inom dessa fonder kan tillväxten vara långsam och kommer med avgifter, tillsammans med betingelser för hur är när man får sälja dessa andelar. Utöver detta genomförs alla affärer i slutet av varje handelsdag, vilket betyder att en affär som läggs på morgonen måste vänta till stängning för att stängas till ett nytt pris.

I kontrast till detta kan handel med CFD:er utföras när som helst under handelstimmarna. Utöver detta kan handlare dra nytta av möjligheten att dra vinst även när ett index sjunker, detta tack vare att det går att handla Säljpositioner med CFD:er. Det är dock viktigt att komma ihåg att handel med CFD:er medför en viss grad av risk, samt att handlare även kan ådra sig stora förluster. När man handlar med CFD:er äger inte handlaren den underliggande tillgången.

Vad man ska överväga när man väljer ett index

Index är unika handelsverktyg tack vare att dess fluktueringar i värdet är direkt påverkat av stigandet och fallandet av andra instrument. På samma sätt som handlare forskar om fluktueringar och faktorer för andelar och råvaror, är det viktigt att väga in alla dessa faktorer som får ett index att röra sig i vardera riktning, inklusive olika företag och sektorer.

Faktorer som kan påverka index inkluderar, men är inte begränsade till politiska händelser, handlarsentiment och arbetslöshetsrapporter. Dessa är händelser som kan röra ett index i en specifik riktning, vilket gör att även om de största företaget av ett index ser en stor tillväxtkurva, kan detta index som helhet sjunka tack vare rörelser hos andra företag som är inkluderade i detta index.

*Produktutbudet är föremål för operatören.
Behöver du hjälp?
Support dygnet runt