Lägger ni till aktieutdelning?

Aktieutdelning är delen av affärsvinst som delas ut till aktieägare, och det sista datum för delat ägarskap att kvaliciferas för en aktieutdelning kallas för ex-utdelningsdatum.
Hos Plus500 handlar du CFD:er på akiter och därmed äger du faktiskt inte själva aktierna. Om du har en CFD-position på aktie eller ETF öppen på ex-utdelningsdatum, kommer en justering att göras på ditt konto när det gäller aktieutdelning till följd av det gällande instrumentet i den underliggande marknaden. Om du håller en köp-position kommer du att få aktieudelningen som en positiv justering på ditt konto. Men om du håller en sälj position kommer det att göras en negativ justering. Vänligen observera att rösträtt inte fås med CFD:er på aktier.

Hittade du inte svar på din fråga? Kontakta oss!
E-post

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.